Четвер, 28.03.2024, 15:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Сенкевичівський ліцей Городищенської сільської ради Луцьк...

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 63
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:56
Модернізація навчально-виховного процесу в ЗОШ І-ІІІст. смт Сенкевичівка

    Нам випало жити і працювати у нелегкі часи. Війна на Сході, адміністративна реформа вимагають від освіти певних корективів усього навчально-виховного процесу. Але ми всі розуміємо, щоб зробити освіту сучасною, не треба руйнувати її фундамент, достатньо його лише модернізувати у відповідності до сучасних вимог.

    «Оновлення та модернізація навчально-виховного процесу в загальноосвітньому закладі» - саме такою була тема районного семінару відділу освіти Горохівської райдержадміністрації і директорів загальноосвітніх шкіл, який відбувся 19 листопада в ЗОШ І-ІІІст. смт. Сенкевичівка.

     Знайомство зі школою учасники семінару розпочали з відвідування музеїв історії школи і селища, які функціонують тут уже третій рік. Змістовну екскурсію для них провели під керівництвом завідуючої музеями С.В.Панасюк  юні екскурсоводи:  Мартинюк Мар’яна, Ковальчук Ангеліна, Купчак Катерина.

    Потім усі з цікавістю переглянули фільм про сучасне життя селища і школи, знятий місцевими аматорами.

 Ґрунтовна доповідь директора школи Г.С.Долонської стала своєрідним звітом про роботу педколективу щодо впровадження в життя нових освітніх стандартів. У  ході доповіді присутні переглянули відеоролики і фотоколажі з уроків, факультативів, малої педради. А також взяли участь у засіданні ініціативної групи, яка під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи М.Є.Оляніцької презентувала методичний проект. Мета проекту, який презентували члени групи: С.М.Власюк, С.П.Калахан, І.Г.Січевська, С.В.Панасюк, систематизувати і популяризувати основні ідеї досвіду педагогів-ветеранів: М.М.Волошиної, Т.Х.Мазурок, І.П.Левшонюк, В.П.Панасюка.

      Зацікавили присутніх і такі інноваційні новинки управлінської діяльності, як «Рада новаторів» і «Інтегратор досвіду», що є власним надбанням дирекції школи.

      Не менш цікавим було і живе спілкування з вчителями і учнями школи під час відвідування уроків факультативу «Психологія спілкування» і заняття гуртка «Юні музеєзнавці», які провели учитель початкових класів О.Г.Редчук, учитель історії С.М.Власюк, учитель фізкультури В.П.Стасюк, практичний психолог А.В.Янчук і керівник гуртка С.В.Панасюк.

     Схвально відгукувалися учасники семінару про відеоуроки, які продемонстрували учитель української мови і літератури В.П.Бишовець та учитель хімії і біології С.П.Калахан.

     З роботою щодо впровадження Концепції національно- патріотичного виховання в школі ознайомила присутніх заступник директора з виховної роботи О.М.Волошина-Карвацька. На завершення гості переглянули патріотичний триптих «Голос пам’яті кличе мене» (поетично-музична композиція), присвячений другій річниці революції  Гідності; зустрілися з авторами поетичних рядків: Т.Х.Мазурок і В.П.Панасюком., вірші яких звучали під час заходу.

   Завідуюча методичним кабінетом О.Ф.Вітинська щиро подякувала учням, педагогічному колективу і всім присутнім за організацію і проведення семінару.

   Поїздка учасників семінару в історико-краєзнавчий музей  ім. Григорія Гуртового, що у селищі Торчин, стала своєрідним підсумком роботи семінару-практикуму.  

Учитель ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Сенкевичівка М.О.Сироватка

Переглядів: 792 | Додав: YURA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz